WaVe-sessies zijn workshops voor medewerkers in de zorg- en welzijnsector. Vooral bij hoge werkdruk en bij alles wat gevraagd wordt van medewerkers, is aandacht voor teambuilding en samenwerking belangrijk. Het woord WaVe staat voor Werken aan Verbinding. Vooral in zorgorganisaties, waar met steeds minder mensen op een afdeling gewerkt wordt, is het belangrijk dat iedereen zich met elkaar verbonden voelt en elkaar weet te vinden voor het geven van de beste zorg. De WaVe- sessies zijn een laagdrempelige en ontspannen manier van teambuilding in eigen omgeving.

Een WaVe-traject  bestaat uit ongeveer vijf bijeenkomsten, verspreid over een langere periode. Zo kan verder worden gegaan op een onderwerp van een eerdere bijeenkomst. De ervaring is dat de bijeenkomsten leiden tot betere afspraken, meer onderling contact, meer begrip voor elkaar en meer openheid binnen de teams.

Ik gebruik tijdens de workshops verschillende werkvormen om op speelse of wat serieuzere manier zaken met elkaar te bespreken. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met kwaliteitskaarten, geleerd en geoefend met de kernkwadranten, voorgedaan met kleine rollenspellen, besproken hoe ieders teamrol is (rollen van Belbin).

Door de aandacht die de (zorg- en behandel-) teams besteden aan elkaar en aan hun eigen manier van werken  is het effect dat er efficiënter wordt gewerkt, meer feedback wordt gegeven, beter wordt samengewerkt en het team meer zelfsturend wordt.

De workshops duren 2 uur en vinden op de zorglocatie plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *