Ik heb lang in de ouderenzorg gewerkt als HR adviseur. Vanaf 2015 ben ik ook teambijeenkomsten gaan begeleiden. In die jaren zijn veel onderwerpen aan de orde geweest: zelforganisatie, teamwork, communicatie, elkaars rol, persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, feedback geven, missie en visie en hoe dat op de afdeling zichtbaar was.

Er lagen stiften, post-its, er stonden flapovers, chips en frisdrank. Er werd gepraat, geluisterd, gelachen en nagedacht en successen gedeeld. Kennis en competenties binnen teams worden zichtbaar, de onderlinge band sterker en er verandert iets binnen het team. Door aandacht te geven aan wat leeft kunnen teams groeien en zelfstandiger werken. Ze leerden elkaar beter kennen en wisten elkaar nog beter te vinden en te waarderen. 

Ik werk graag met afwisselende werkvormen waarin kennis wordt gedeeld, in elkaar wordt geïnvesteerd en ruimte is voor ieders inbreng en waar het veilig is om dit te delen.
Werkvormen en oefeningen die ik inzet zijn onder andere door gebruik van : vloerplaten, kernkwadranten, NLP, spelvormen met competentiekaarten en andere voorwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.