loopbaankeuzes

Vorige week ben ik begonnen in een boek wat al een tijdje in de boekenkast stond en het verdiende om eindelijk ook gelezen te worden : Jouw levenswerk door Thomas Moore. Hij was monnik, docent, musicus, therapeut en (is) schrijver. Ik ben nog maar op 1/3 deel van het boek maar het biedt al veel stof tot nadenken.

Hij wijdt uit over hoe signalen om je heen en in jezelf  ‘te lezen’, zodat je aanvoelt dat het tijd is voor keuzes. Hij schetst ook wat er onbedoeld gebeurt als je die signalen niet oppikt en spoort aan om ‘de wortels van onbehagen op te sporen’.

Hij vertelt hoe hij zelf worstelde tussen twee mogelijke carrièrepaden en uiteindelijk zijn muzikale ambities opgaf omdat hij niet beiden kon combineren. Hij koos een loopbaan als schrijver en beschouwt dit als zijn levenswerk, mét de pijn van een verspeelde loopbaan waarvan hij soms nog steeds wenst dat hij het wel  had kunnen doen. Maar dat hij dan toch weer ‘wordt teruggeplaatst in het vat van zijn roeping’.

Het woord roeping vat hij dan niet alleen op als iets bovennatuurlijks, maar ook als de eigen intuïtie en dat ‘het leven iets van je wil’. Ik vind het een inspirerend boek om het jaar mee te beginnen. Een nieuw jaar begin je vaak met ideeën over wat je wilt en wat je niet meer wilt. Daar kan loopbaanbegeleiding of een goed boek bij helpen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Daar kan dit boek goed bij helpen. En dan heb ik nog 2/3 deel van het boek te gaan dus ik ben verwachtingsvol.

Hebben jullie nog een goede boekentip, dan lijkt het me leuk om dat te vernemen via de site. 

2 Comments on “loopbaankeuzes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.