Introductie

Ik was rond de 30 jaar en werkzaam als personeelsadviseur in een verpleeghuis. Ik vond mijn werk leuk, werkte hard en wilde niemand teleurstellen. Dit hield ik lang vol totdat ik het niet meer kon opbrengen en me ziekmeldde. In het proces van herstel had ik een coach die me begeleidde, liet praten, observeerde en vragen stelde. Een keer waren we in gesprek en ze zag me iets doen wat haar intrigeerde en ze vroeg: ‘.. heb je door wat je nu aan het doen bent?‘ Nee, ik had niet door wat ik deed. Ik handelde gewoon zoals ik altijd had gedaan. Maar die vraag zette me stil bij mezelf, bij hoe ik dacht en bij wat ik deed en bij het besef dat je ook anders kon doen dan je altijd gedaan had. 

Loopbaanbegeleiding in de zorg

Mijn hart ligt bij de zorg- welzijnssector en wil als loopbaanbegeleider bijdragen aan werkplezier en persoonlijke groei bij zorgmedewerkers. Ik heb in beide sectoren gewerkt als personeelsadviseur en loopbaanadviseur en heb gezien hoe vanuit het hart gezorgd wordt voor cliënten/bewoners die zorg nodig hebben. Daar zit ook het dilemma omdat willen helpen soms grenzeloos kan zijn vooral als er sterk appél op je wordt gedaan. Je wilt graag helpen, je bent nodig en je voelt je verantwoordelijk voor je doelgroep of voor het vervangen van een zieke collega. Dan verleg je soms je grenzen ook voorbij het punt dat het nog gezond is. Zeker met de bezuinigingen en de toenemende zorgzwaarte is werkstress een onderwerp dat hoog op de agenda in de zorgsector staat. Op persoonlijk vlak spelen vaak vragen die te maken hebben met omgaan met veranderingen in het werk, assertiviteit, verminderende belastbaarheid en samenwerking in kleine teams.

Individuele coaching voor de zorgmedewerker

Wat ik je met loopbaanbegeleiding wil bieden is een spiegel en tijd voor jezelf om stil te staan. Dat je naar jen situatie kunt kijken, naar wat gebeurt, hoe je dat vindt, hoe dat voelt en of het ook anders zou kunnen. De gesprekken helpen om meer inzicht te krijgen in patronen bij jezelf, in jouw kwaliteiten, ambities, onzekerheid of teleurstelling waardoor je even niet weet hoe het verder moet.

Afhankelijk van je vraag en van wat bij jou past zijn er werkvormen, testen, spelkaarten of oefeningen. En het moet klikken en bij jou vertrouwen geven dat begeleiding door mij kan helpen om verder te komen met je vraag. Ontbreek die klik of het gevoel dan is dat ook prima. Dan laten we het bij het kennismakingsgesprek. Maar als je een coach zoekt die de zorgsector kent en weet hoe beweging, verandering en ontdekking op speelse & persoonlijke manier in gesprekken kan ontstaan, dan moet je niet wachten en de eerste stap nemen in de beweging die nodig is.

Loopbaanvraag een zorg?

Wil je de kluwen ontwarren? Blijf je steeds in je eigen cirkel ronddraaien?Wil je meer duidelijkheid over wat je kunt of wilt en echt keuzes gaan maken? Mail of bel me. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug zodat we persoonlijk contact hebben en (als jij dat wilt) een afspraak in te plannen voor koffie en kennismaking.

Ik werk in de regio Leiden maar heb ook buiten de regio flexibele kantoorruimte beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *