Introductie

Ik was rond de 30 jaar en werkzaam als personeelsadviseur in een verpleeghuis. Ik vond mijn werk leuk, werkte hard en wilde niemand teleurstellen. Dit hield ik lang vol totdat het niet meer ging en me ziek meldde. In het proces van herstel had ik een coach die me liet praten, observeerde en vragen stelde. Een keer waren we in gesprek en ze zag me iets doen en ze vroeg: ‘.. heb je door wat je nu aan het doen bent?‘ Nee, ik had niet door wat ik deed. Ik handelde gewoon zoals ik altijd had gedaan. Maar die vraag zette me stil bij mezelf, bij hoe ik dacht en bij wat ik deed. Dit was een ommekeer en hielp me om te veranderen en om dit niet nog een keer te laten gebeuren.

Waarom loopbaanbegeleiding

Vroeg of laat loopt iedereen wel een keer tegen essentiële vragen aan in zijn loopbaan. Vragen die je niet makkelijk alleen beantwoord krijgt: is dit wel echt de baan die ik moet accepteren?, ik wil wat anders maar wat?, hoe kan ik voorkomen dat ik weer vastloop in mijn baan?, hoe leer ik omgaan met mijn valkuilen?, wat moet ik aan met alle veranderingen binnen het werk? etc.

Wat ik met loopbaanbegeleiding bied is een spiegel en tijd voor jezelf. Tijd om stil te staan bij je loopbaanvraag en dat je meer inzicht krijgt in je drijfveren, kwaliteiten en hindernissen die in weg staan om verder te komen. Afhankelijk van je vraag zijn er werkvormen, testen, spelkaarten of oefeningen.

Kennismaken

Bel of app als je vrijblijvend wilt kennismaken. Dan heb je de eeste stap gezet. En is het toch niet wat je zoekt, dan heb je toch de stap gezet. Dan kan je na een kennismaking alsnog besluiten ervan af te zien of iemand anders te zoeken, maar dan heb je een begin gemaakt. En dat is toch waar alles mee begint, de eerste stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *