Ik was rond de 30 jaar en personeelsadviseur in een verpleeghuis in Brielle. Ik werkte hard, wilde het goed doen en niemand teleurstellen. Dit hield ik lang vol, totdat ik het niet meer op kon brengen en me ziekmeldde. In het proces van herstel is een vraag van een coach voor mij een belangrijk kantelmoment geweest.

Ze confronteerde me met iets wat ze me zag doen en vroeg: ‘.. zie je nu zelf wat je aan het doen bent?‘

Nee. Ik had werkelijk geen idee en had er ook nooit over nagedacht. Ik keek niet naar wat ik deed, ik deed gewoon. Ik deed zoals ik altijd had gedaan en had er geen besef van dat het ook anders kon.

Loopbaanbegeleiding kan helpen om een situatie duidelijk te krijgen door van afstand naar jezelf te kijken. Door vragen gesteld te krijgen die je jezelf niet snel stelt, of die je zelf niet goed kunt beantwoorden. Het kan gaan over loopbaandilemma’s en over persoonlijke dilemma’s waarmee je worstelt. We hebben allemaal onze karaktertrekken die maken dat je bent wie je bent, en waarvan sommige ‘trekjes’ ons in de weg kunnen staan om verder te komen.

Neem contact als je voor je gevoel in een cirkel blijft ronddraaien, zodat we kunnen zoeken naar wegen die ingeslagen kunnen worden vanuit de cirkel naar buiten.